Mentenanța îți dă liber la vacanță

Realitatea cotidiană ne arată că atât comportamentul consumatorului, cât și interacțiunea cu mediul digital sunt într-o continuă creștere și schimbare.

Pentru multe afaceri, digitalizarea și mutarea acestora în spațiul virtual a fost o oportunitate, care a salvat multe dintre acestea de la un faliment sigur. Antreprenorii și-au reconfigurat afacerile și le-au mutat în spațiul virtual, și cu un simplu website, au putut oferi posibilitatea achiziționării diverselor produse şi servicii online, la doar un click distanță. 

Dar oare proprietarii acestor afaceri pot lua o pauză de la  acest ritm accelerat? Antreprenorii pot pleca în vacanță?

Răspunsul este DA! Viața de antreprenor nu este ușoară și de cele mai multe ori este chiar solicitantă. Dar tocmai acest statut oferă libertate! Libertate în a alege când este cel mai optim moment pentru o pauză, fără a periclita activitatea online a afacerii tale, deoarece tu ştii cel mai bine când aceasta îți solicită mai mult timp sau îţi poate oferi prilejul de a o urmări de la distanţă.

 Iată câteva recomandări, de care ar fi bine să ții cont.

Planifică și Prioritizează

După ce ai identificat perioada cea mai potrivită, înainte de a-ți face bagajele, ar trebui să-ți mai iei câteva măsuri de siguranță, pentru a te asigura că totul funcționează la parametrii optimi, sub controlul tău de la distanță, ca tu să te poți bucura din plin de vacanța binemeritată.

Chiar dacă tu ești plecat, afacerea ta continuă să funcționeze, iar clienții se așteaptă să fii disponibil 27/7. De aceea este bine să rezolvi ceea ce este important din timp și să-ți păstrezi canalele de comunicare deschise. Poți alege integrări de tip chatbot în site-ul tău, configurarea acestora face parte din pachetele de mentenanță ale WPFitness.

Automatizează și Transferă responsabilitățile

Cel mai bine ar fi să automatizezi toate procesele și să delegi pe cineva care să te înlocuiască, în caz de urgență. Asigură-te că ai inclus și datele sale de contact în cadrul notificărilor „out of office”, precum și în  mesageria vocală. 

Mailchimp, Active Campaign și  SendMachine sunt servicii automatizate care vă permit să planificați în avans expedierea buletinele informative către clienți sau prospecți, iar acestea sunt disponibile în pachetele de servicii WPFitness.

Dacă ești posesor de site WordPress, ești norocos. Toate aceste automatizări și multe altele  pot fi realizate cu ușurință. WordPress oferă proprietarilor de site-uri diferite soluții și instrumente care vă permit să vă mențineți clienții activi și implicați. 

Pachetele de mentenanță WordPress oferite de WPFitness au incluse și integrări precum: 

  • Procesator de plăți  (Netopia, EuPlătesc,etc.)
  • Servicii curierat (FanCurier, SameDay, etc) 
  • Facturare (SmartBill, FGO, Oblio, etc.)

Anticipează

Chiar și cele mai bune planuri pot eșua, așa că ar fi ideal să anticipezi orice potențiale probleme. Evoluția continuă a spațiului digital, îți impune involuntar o atenție și o securizare sporită. În acest caz soluția este echipa ta de specialiști în servicii de mentenanță WordPress. Dacă nu ai un astfel de serviciu, ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui pachet de mentenanță, înaintea plecării în vacanță.

Aceștia pot interveni în cazul unor situații dificile și pot rezolva problemele în timp util, pentru ca tu să ai cât mai puține sarcini de soluționat, după ce te întorci din vacanță.

Consultă lista serviciilor de întreținere site oferite de WPFitness și anticipează corect posibilele probleme.  

Rămâi informat, dar limitează accesul la muncă și relaxează-te

Este de la sine înțeles că pentru construirea unei afaceri de succes, consecvența este esențială.

Chiar dacă în acest context o vacanță poate părea o utopie, nu este deloc așa. 

Menținerea unei prezențe digitale consecvente se poate realiza printr-o planificare avansată și câteva ore suplimentare din timpul tău, înainte de a pleca la drum. Dar este important să faci o delimitare, între ce este important şi ce poate aştepta.

Păstrează la minimum distragerile, relaxează-te și bucură-te de concediu. 

Revino din vacanță cu forțe proaspete și idei noi, pentru a oferi un plus de valoare clienților tăi!