Revenirea din vacanță

Vacanțele sunt grozave! Ele sunt cele care îți permit să te detașezi de treburile cotidiene și să-ți refaci rezervele de energie, dar și să te destinzi. 

Acest timp petrecut cu familia sau prietenii (de recomandat în afara spațiului cu care ești obișnuit) este foarte benefic pentru corp și minte. 

Astfel te poți întoarce cu energie proaspătă și idei noi, pe care sa le pui în practică.

Dar cum poți intra în ritm din nou?

Nostalgia de după vacanță există … programul lejer, starea de bine avută în acest timp și pierderea acelui sentiment de libertate, împiedică reconectarea cu activitățile avute anterior.

Deoarece și noi în echipa WPFitness am experimentat multe dintre aceste frustrări îți împărtășim câteva trucuri care ne-au ajutat să ne reconectăm după fiecare vacanță.

  •  Este de ajutor dacă te pregătești înainte de a pleca.

Suntem întotdeauna nerăbdători să plecăm din oraș, dar știm (din experiență) că viața va fi mult mai ușoară la întoarcere, dacă facem câteva pregătiri. De exemplu, fă ordine la locul de muncă, astfel încât lucruri precum corespondența să nu se adune prea mult. Verifică toate mesajele, e-mailurile, căsuța vocală și setează un mesaj de out of office reply, iar în caz de urgență  furnizează colegilor informațiile necesare.

Nu în ultimul rând, scrie o listă curentă a tuturor proiectelor în curs de desfășurare și a priorităților principale, precum și a ceea ce trebuie finalizat de echipă în timpul absenței tale, astfel încât să poți evalua mai bine orice progres realizat în cadrul proiectelor curente.

Dacă activitatea ta implică și managementul unui site WordPress, poți pleca liniștit căci mentenanța acestuia poate fi asigurată de echipe de specialiști precum WPFitness. 

Poți alege pachetul de mentenanță pentru un an întreg aici!

  • La întoarcere încearcă să creezi o zonă de siguranță și lasă-ți măcar o zi liberă în plus.

Nu te întoarce direct la muncă. Acordă-ți o zi sau două pentru a te relaxa, pentru a recupera oboseala acumulată pe drum. Folosește acest timp pentru a despacheta, a spăla rufele și a merge la cumpărături. Din experiența noastră este aproape imposibil să intri din nou în fluxul de lucru, atunci când ești epuizat sau îngrijorat că ai frigiderul gol. ☺️

  • Cum să revii la rutina obișnuită?

Corpurile și mințile noastre iubesc obiceiurile cotidiene, așa că asigură-te că ai deja o rutină zilnică sănătoasă și respect-o cât mai mult timp posibil, cât ești plecat din oraș. Încearcă  să te trezești și să te culci la aceeași oră, să mănânci  sănătos și să faci exerciții fizice, fără însă a fi foarte strict cu tine. Până la urmă ești în vacanță, așa că nu te învinovății dacă încalci rutina. Folosește acele zile rămase în plus pentru a-ți restabili obiceiurile sănătoase, astfel încât să poți fi productiv și concentrat, atunci când va fi timpul să te întorci la locul de muncă.

  • Revizuiește-ți calendarul cu o zi înainte.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să intri în biroul tău și să fii prins cu garda jos de vreo surpriză, cum ar fi o întâlnire anulată. Mai mult decât atât, concentrează-te pe ceea ce este cel mai important și lasă pe mai târziu ceea ce nu reprezintă o prioritate.

  • Respectă-ți  ritmul.

Știm că ai un milion de lucruri de care să te apuci la întoarcere, dar nu fiecare dintre aceste elemente sau sarcini trebuie abordate astăzi. Este posibil ca unele dintre ele să nu necesite a fi abordate în această săptămână sau chiar în această lună. Ca să eviți supraaglomerarea, nu programa nici o întâlnire sau ședință în ziua în care te întorci. De asemenea, asigură-te că faci pauze frecvente, pentru a nu te epuiza din prima zi. 

Folosește pauzele, mai ales pe cea de prânz! Aceasta îți permite să socializezi cu colegii și să aflii ce s-a mai întâmplat, cât timp ai fost plecat sau să poți împărtăși chiar tu, întâmplări din vacanță.

O practică ce poate fi introdusă în politica, companiei și cu beneficii multiple este ca oricine se întoarce din vacanță, în prima zi la masa de prânz, să aibă 30 de minute pentru a povesti despre aventurile din vacanță. Nimeni nu ar rata aceea zi!

  • Ia atmosfera de vacanță cu tine

Dacă ai cumpărat ceva fantastic în vacanță care îți amintește de momentele plăcute, adu-l la serviciu, pentru că atunci când ești fericit, ești și productiv. O altă modalitate de a aduce vacanța înapoi cu tine este să te apuci imediat de orice lucru care te-a frustrat înainte plecare. Revederea rapidă a acestor obstacole îți permite abordarea dintr-o perspectivă nouă.

 Concentrează-te pe „motivul” tău, pentru care lucrezi.

„De ce”-ul tău este ceea ce te face să te ridici din pat dimineața. Este ceea ce îți dă impuls și direcție, și cel mai important, îți clarifică misiunea și răspunde la întrebarea crucială: Ce încerc să realizez astăzi? 

Chiar și câteva zile de absență te pot face să gândești diferit.

Concediile și călătoriile oferă experiențe revelatoare care ne îmbogățesc cunoștințele și pot deschide noi orizonturi în gândire, ceea ce înseamnă soluții ingenioase la problemele cu care te confruntai înainte de plecare.