Între amatorism și perfecțiune

Între amatorism și perfecțiune

Prin decizia de a construi un site pentru afacerea noastră ne dorim și ne asumăm prezența digitală.

Dar această simplă decizie poate avea nenumărate consecințe, iar dacă nu am ales cele mai bune opțiuni la crearea acestuia, continuitatea prin servicii de mentenanță calitative reprezintă cheia succesului.  

De multe ori în completarea ideii originale ar fi ideal să se contracteze serviciile unor specialiști din domenii conexe.

Realitatea confirmă că pe lângă cele mai bune intenții ale antreprenorilor, factorul decisiv al acestor proiecte este prețul și disponibilitatea cât mai rapidă a specialistului IT. Antreprenorul va pune în balanță bugetul destinat investiției digitale pentru nevoia identificată și termenii limită de executare.

Acesta tinde să aleagă varianta rapidă, care deseori se dovedește a fi incompletă, mai ales dacă vorbim de site-uri de e-commerce unde afacerea depinde de comerțul online.

Calea nu este greșită, de fapt ea deservește nevoile primare ale afacerii.

Însă în timp se adaugă altele cum ar fi: testarea și experiența de utilizare care aduc noi perspective, nevoia de reconfigurare și de adăugare a altor funcționalități (integrări cu aplicații terțe care au rolul de a gestiona diverse fluxuri pe site), iar acestea necesită resurse  suplimentare.       

Serviciile de mentenanță  WPFitness includ și repararea unor erori curente pe site-ul WordPress al clienților.

Puțini din industrie sunt cei care își sacrifică timpul și depun efort să găsească acea mică parte de cod responsabilă pentru erorile apărute în funcționalități. Majoritatea recomandă refacerea totală a site-ului. 

Se întâmplă frecvent, atunci când se fac actualizări la plugin-uri, ca ele să între în conflict cu tema aleasă sau cu modificările temei făcute de dezvoltator, la cerința clientului. De multe ori sunt ore întregi investite de echipă în parcurgerea paginilor una câte una, pentru depistarea bucății de cod buclucașe. Și abia după remedierea problemei poate să înceapă actualizarea și testarea.

De regulă se întâmplă pe site-urile WordPress care a fost create conform cerințelor antreprenorului (custom). Dacă nu pot fi optimizate în timp util este grav căci pot apărea repercusiuni financiare, mai ales în cazul magazinelor online. Acestea dispunând de stocuri, este vital ca evidența lor să fie permanent actualizată.  

Când apar probleme proprietarul de site se simte copleșit, având temeri că poate fi afectată toată afacerea, nu doar site-ul. El dorește o rezolvare cât mai rapidă și eficientă, pe termen lung dacă se poate, deoarece nu dorește să întâmpine situația din nou.

În această etapă multe afaceri mici ajung în impas căutând soluții și ajutor specializat deoarece mulți dintre dezvoltatorii inițiali sunt depășiți de situație. 

Fiecare site sau caz este unic și are povestea lui interesantă, iar noi interacționăm cu el în mod diferit și personalizat. Prin discuții și consultări ne concentrăm să înțelegem ce se dorește de la acel site și ne străduim cât de repede putem, să restaurăm funcțiile cheie pentru eficiență.

Planul de execuție este etapizat pe prioritățile discutate în prealabil cu clientul.

Pe acest drum parcurs împreună cu antreprenorul punem la dispoziție experiența echipei și soluțiile tehnologice de ultimă oră de care dispunem, garantând succesul proiectului. În gestionarea erorilor apărute trecem prin procese ample de cunoaștere, atât ale site-ului cât și ale antreprenorului, și implicit ale afacerii. Datorită acestui lucru suntem mândrii să afirmăm că relațiile noastre se bazează primordial pe încredere.

Clienții WPFitness aleg să lase în grija noastră site-ul afacerii lor și ne recomandă frecvent în medii diferite.

În lumea WordPressului se pot întâmpla multe. Să-ți iasă rezultate bune cu un efort minim sau aparent minim să fie o utopie… un lucru este sigur, în spatele fiecărui site de succes există o echipă bine pregătită, ca a noastră!

Ești curios să vezi la ce proiecte de succes am contribuit? 

Urmărește semnătura noastră digitală!

site badge alternate