5-reasons-why-website-maintenance-is-extremely-important-

5 motive pentru care mentenanța unui website este importantă pentru orice business

Crezi că totul a fost pus la punct. Site-ul afacerii tale este online, poate chiar ai deschis și un webshop, odată ce totul a fost gata setat, crezi că nu mai ai de lucrat cu pagina ta din WordPress și că aceasta va funcționa întotdeauna perfect, la fel ca în prima zi. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr. În realitate, cu excepția cazului în care site-ul tău este întreținut în mod regulat, vor începe să apară erori, conexiuni care se întrerup și întregul site-ul web încetinește. Sună puțin cam exagerat? Haide să îți oferim mai multe detalii – iată 5 motive solide pentru care ai nevoie de o întreținere regulată a site-ului web.

Backup-ul regulat al site-ului tău web te asigură că vei putea recupera întreaga platformă atunci când va fi nevoie

Site-urile web sunt alcătuite din două elemente de bază: cod și conținut, ambele necesitând backup-uri regulate. Aceste copii de siguranță sunt realizate ca măsuri de precauție, deoarece, în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu pagina ta web, ai putea să o restabilești cu foarte puțin efort, dacă fișierele corespunzătoare au fost copiate. Dacă sistemul de gestionare al conținutului lansează o actualizare sau dacă s-a făcut vreun alt tip de actualizări pe site-ul tău web, atunci backup-urile ar trebui să fie realizate instantaneu. Echipa noastră asigură 4 copii de rezervă săptămânale, care sunt criptate, stocate în afara site-ului și pot fi accesate oricând, dacă este necesar. Furnizorii de găzduire oferă copii de rezervă, dar acestea sunt de obicei pe perioade mai scurte și, dacă nu observi la timp o problemă care apare pe website-ul, acestea s-ar putea dovedi inutile, de aceea ar trebui să ai întotdeauna copii de rezervă în afara site-ului.

Un site web securizat nu va cădea victimă atacurilor cibernetice

Indiferent dacă deții un magazin online sau un site web simplu pentru a-ți prezenta serviciile, securitatea este de o importanță capitală. Chiar și site-urile web aparent simple sunt alcătuite din mii de linii de cod, care ar putea conține vulnerabilități care atrag hackerii precum magneții. Pentru a reduce posibilitatea unui atac cibernetic, securitatea site-ului tău trebuie să fie actualizată în orice moment, chiar și după ce s-au făcut actualizări la diferite instrumente și plugin-uri. O securitate optimă poate fi asigurată cu ajutorul unor plug-in-uri de top și a unei echipe dedicate care este mereu în căutarea oricăror elemente care ar putea fi susceptibile la atacuri. De asemenea, monitorizăm site-ul în cazul în care există tentative de atac sau orice activitate suspectă, primim notificări și putem interveni.

Mentenanța site-ului tău web asigură o experiență de utilizare impecabilă

Site-ul tău este cartea ta de vizită online, care reflectă misiunea, cultura, valorile și imaginea companiei. Este extrem de important ca atunci când oamenii încearcă să-și formeze o primă impresie despre organizația ta, site-ul tău să funcționeze fără cusur pentru a asigura o experiență fantastică utilizatorilor. Dacă site-ul tău nu funcționează fără probleme, s-ar putea să-i sperie pe potențialii clienți, deci este extrem de important să verifici în mod sistematic viteza site-ului, erorile, legăturile rupte și alte elemente care te pot face să pari neprofesionist în ochii vizitatorilor. Din nou, monitorizarea este esențială aici, avem sisteme performante care ne notifică oricând asupra acestor tip de probleme, astfel încât să le putem rezolva în mod rapid și eficient.

Conținutul actualizat menține vizitatorii implicați și îi face să revină pe website

Acum că ai atras vizitatori pe site-ul tău, este extrem de important să le păstrezi vie atenția și să îi transformi în vizitatori loiali, care revin adesea pe pagina ta. Există două modalități de a realiza acest lucru: în primul rând, trebuie să te asiguri că oferi o experiență de utilizare impecabilă, așa cum am menționat mai sus. Al doilea lucru important este să postezi actualizări regulate sub formă de conținut proaspăt, pentru a-i menține curioși să afle mai multe. Nu uita coloana vertebrală a unui mod eficient de implicare a clienților este funcționalitatea optimă, care poate fi garantată numai prin întreținere regulată.

Un site web bine întreținut este un site SEO-friendly

Nu numai vizitatorii site-ului apreciază un conținut proaspăt. Motoarele de căutare recompensează, de asemenea, site-urile web care postează în mod regulat conținut nou și relevant. Dar articolele noi nu valorează prea mult în lumea SEO, dacă site-ul tău se încarcă foarte încet, este plin de erori sau dacă nu are un design potrivit pentru dispozitive mobile, deoarece nu a fost actualizat la cea mai nouă versiune. Așadar, asigură-te că nu doar conținutul, ci și site-ul tău este întreținut în mod regulat, astfel încât să poți câștigi un profil profesional de afaceri online și să devii o autoritate în domeniul tău.

Dacă ești în căutarea unui partener de încredere care să preia sarcina întreținerii regulate de pe umerii tăi, suntem aici pentru a te ajuta! Contactează echipa WPFitness și descoperă ce pachet de asistență WordPress este cea mai potrivită pentru afacerea ta!

Nu uita “FII MEREU ÎN FORMĂ!” 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *