Strategia de Black Friday 2022

Frenezia cumpărătorilor de sezon este aproape, atât de aproape încât poți auzi clienții adunându-se la ușa imaginară a magazinului tău online. 

Ești pregătit? Dorim să îți susținem eforturile de pregătire ale campaniei prin oferirea unor ponturi atât în tehnici de vânzare cât și în a-le marketa. 

Pentru acuratețe în implementarea pe site-ul tău, întotdeauna există serviciile de mentenanță WordPress ale WPFitness. 

Startul, dar în același timp și punctul culminant îl reprezintă Black Friday (Vinerea Neagră), care prin tradiția de peste ocean este ziua care deschide sezonul cumpărăturilor.

Deși această dată este aleasă ca ultima zi de Vineri din Noiembrie, practica arată ca mai ales în mediul online este devansată chiar și cu o lună, începând cu ultimele zile din Octombrie. 

Trendul internațional arată că sezonul începe mai devreme și durează mai mult. Multe dintre afaceri oferă reduceri pe o perioadă extinsă cum ar fi întreg weekend-ul sau repetă acțiunea în ziua de Luni, sub denumirea de Cyber Monday.  

Secretul avalanșei de cumpărători și a milioanelor încasate este urgența temporală creată și propagată de marketingul aferent. Oferte limitate, oferte speciale, coduri de discount, cumpără două produse al treilea gratis, reclame pe rețele sociale, campanii de e-mail, toate acestea fac parte din alaiul instrumentelor folosite pentru a atrage. 

WPFitness a analizat câteva dintre acestea pentru a veni cu cele mai bune recomandări din sfera WordPress Woocomerce, și este mereu pregătit să asiste la aplicarea lor, pentru clienții săi.

Planul tău ar trebui să includă în faza inițială stabilirea obiectivelor, organizarea inventarierii și stabilirea produselor ce vor intra la reducere, ca după aceea să poți creea strategia de vânzare conform acestuia. Poți folosi regula simplă de reducere pe procente, poți stabili preț redus de vânzare sau ofertă de tip BOGO (buy one get one), în funcție de stocurile de care dispui. 

Dacă business-ul tău este mic se recomandă alegerea strategiei simple, pentru a nu te complica cu administrarea campaniei de reduceri prea mult. 

Poți folosi datele din anii trecuți pentru a vedea ce a funcționat și ce nu, și ajustează în funcție de acestea. 

Cu ajutorul plug-in urilor create pentru acest scop poți începe sortarea produselor și a programarea datei de start a campaniei de reduceri pe site. 

 WPFitness lucrează cu tool-uri de ultimă generație cu care se pot face setări avansate, cum ar fi programarea campaniei (început și sfârșit) modificări de preț pe produs individual sau modificări pe categorii de produse.(bulk)

Dacă site-ul tău arată grozav pe varianta desktop, iar pe mobil nu este optimizat eforturile tale riscă să aibă doar un efect minim. Fii “mobile friendly”! 

Optimizează-ți site-ul pentru dispozitivele mobile!

Verifică cu furnizorul de servicii dacă pachetul tău de găzduire poate suporta trafic suplimentar, în această perioadă.

Esența Black Friday este limitarea! Clienții știu că dacă vor ezita, pot pierde ocazia de a cumpăra ceea ce-și doresc. Acesta este cel mai mare eveniment de cumpărături al anului atât în online cât și în offline, care merită o strategie de vânzări și marketing pe măsură. Oferte limitate, discounturi, cupoane de reducere, al doilea produs gratis, livrare gratuită, sunt elementele care trebuie incorporate și aduse la cunoștința publicului țintă, prin campanii de e-mail sau reclame pe rețelele de socializare.

Folosește-ți creativitatea la maxim și creează o stare de entuziasm în jurul evenimentului. 

Instrumente precum e-mail marketing a fost creat pentru ocazii ca aceasta. Folosește integrările puse la dispoziție în pachetele de servicii WPFitness și creează-ți baza de date pentru newsletter. Prin acestea poți trimite notificări despre promoții, consolidând anticiparea sau poți recompensa abonații, prin cupoane de reducere.

Chatbot-ul instalat pe site este poate cea mai populară automatizare întâlnită, dar folosită cu iscusință în ziua de Black Friday va ajuta conversia și va contribui enorm la îmbunătățirea gradului de satisfacție a clienților. Ajută vizitatorii să navigheze ușor prin site, sa găsească produsul dorit și să poată achiziționa fără întârzieri. Integrarea unui chatbot este un serviciu cuprins în pachetele serviciilor de mentenanță WordPress, WPFitness. 

Creează o pagină de destinație “landing page” cu ofertele cele mai atrăgătoare.

Dacă vei derula o campanie amplă cu mai multe produse, comunicarea nu poate fi rezumată în câteva postări pe Facebook sau în câteva e-mail-uri. Nici opțiunea de a lăsa clienții să caute reducerile singuri pe site-ul tău, nu este ideală.

 Landing page-ul este o modalitate grozavă de a diviza conținutul specific al campaniei de site totodată are și avantajul de a măsura traficul campaniei. 

O nouă adiție la suita de servicii de mentenanță WordPress, pentru clienții WPFitness este crearea de “landing pages.” Dacă ai conținutul pregătit echipa noastră îl poate implementa în câteva zile.

Testează-ne abilitățiile!

Folosește o animație de tip cronometru. Bineinteles că este un clișeu, dar unul care încă funcționează și nimic nu amplifică starea de urgență ca acesta. O tehnică clasică, frecvent utilizată în marketingul digital.

Adăugarea de grafice, bannere de campanie pe pagini și produse, precum și pop-up-uri sunt lucruri pe care echipa WPFitness le efectuează pe site-urile clienților săi, ca parte integrantă a pachetelor de mentenanță WordPress. 

Există multe tehnici și poate părea copleșitor să pui în practică toate, dar nici nu trebuie. Alege câteva sau o combinație între ele și pune-le în aplicare pe cele mai potrivite afacerii și site-ului tău.

WPFitness poate fi suportul tău pe partea tehnică și te încurajează să abordezi campania într-o manieră unică, deoarece prin originalitate vei da o voce specifică brandului tău și îți dorim ca rezultatele să reflecte acest lucru!

Spor la vânzări !