Mentenanta-face-diferenta

Mentenanța face diferența?!

Cu toții cădem în capcana propriei noastre victorii, când credem că finalizând site-ul afacerii, munca noastră s-a terminat. Chiar dacă merităm o pauză, trebuie să fim conștienți că ce am construit, nu poate fi lăsat la întâmplare. Exact ca și construcția unei case, dacă nu o întreținem, în timp vor apărea fisuri și va exista pericolul iminent de a se prăbuși oricând, luând cu ea toate sacrificiile și investițiile noastre.

Mentenanța unui site, ca orice alt lucru din viața noastră (casă, mașină, relație), contează!

Un site optimizat și ușor de navigat, cu informații clare, va oferi afacerii tale o imagine profesională și va inspira încredere. Întreținerea acestuia te va ajuta să contribui la generarea de trafic, ceea ce implicit poate aduce conversia monetară și păstrarea clienților tăi.

Mentenanța unui site WordPress este crucială, deoarece ecosistemul este bazat pe CMS (Content Management System) care nu este un soft static. Permanent apar actualizări bazate pe vulnerabilități descoperite de echipe, din întreaga lume, care colaborează în crearea de noi soluții.

O prezență online constantă, securizată și funcțională, actualizată și atrăgătoare dau o impresie bună  vizitatorilor tăi, reflectând totodată profesionalismul tău. Fii sigur că și motoarele de căutare vor observa acest lucru. Cu siguranță vor accesa serviciile tale, datorită plus valorii adăugate produsului tău. Mentenanța site-ului îți va asigura succesul pe termen lung. 

Iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi servicii de mentenanță.

Securitatea și backup-ul 

Site-ul tău este supus unor riscuri mari, mai ales în contextul actual. WordPress a devenit una dintre platformele cele mai populare din lume pentru construcția de site-uri, așa că și hackerii sunt cu ochii pe el. Evită folosirea de teme sau module gratuite deoarece ele sunt penalizate de motoarele de căutare. Neactualizare acestora este ușa de intrare a hackerilor în site-ul tău. Este de recomandat ca înainte de orice actualizare, să se salveze o versiune curentă a site-ului. În caz de orice problemă poți reinstala versiunea originală, dacă o ai salvată. Backup-urile frecvente fac parte din suita serviciilor de bază a mentenanței.

Optimizarea 

Viteza de încărcare a site-ului tău poate depinde de imaginile și conținutul acestuia, precum și de optimizarea lor pentru diferite tipuri de dispozitive. La acest capitol se investește mult timp în testare, ca reușita să fie garantată. Optimizarea de SEO devine și ea importantă căci investiția în primele două este fructificată cu o optimizare a cuvintelor cheie, care îți vor asigura rezultate. 

Credibilitatea

Pentru siguranța vizitatorilor precum și a utilizatorilor site-ului tău este importantă emiterea certificatului SSL. Mai ales dacă site-ul tău vinde produse și/sau are integrării de procesator de plăți. Emiterea acestuia este periodică și poate sau nu, să intre în competența serviciilor de hosting. Un plan ideal de mentenanță include verificarea acestuia și poate cere reemiterea lui periodică. Deasemenea implementarea regulamentului GDPR nu este doar o obligativitate, el poate însemna un punct în plus pentru seriozitatea afacerii tale. Aceste reguli trebuie trasate pe site într-o anumită ordine, urmărind pașii legali. Cere ajutorul experților în domeniu!

Scalabilitate și Quick fixes 

Adaptarea conținutului, micile modificări de text sau imagine, conținutul de sezon sau campaniile de vânzări, sunt parte din întreținerea unui site web. Mentenanța se consideră un serviciu pe termen lung, la fel ca scalabilitatea site-ului tău, în care trebuie să investești, dacă vrei să rămâi pe piața concurențială. 

Economii în bugetul companiei.

Site-ul tău WordPress nu a mai fost actualizat de 1 an…….Hackerii utilizează această vulnerabilitate, deoarece actualizările sunt documentate public! Dacă nu ai o copie salvată și o echipă care să intervină rapid și să remedieze situația, poți pierde multe. Recâștigarea încrederii clienților tăi va fi un efort în plus și poți pierde banii cheltuiți inițial pentru realizarea site-ului. Și ghici ce … mai trebuie să plătești niște bani în plus și pentru rezolvarea situației.

Dacă site-ul contează pentru afacerea ta, bugetează și mentenanța lui. 

Contrar simplității și a ușurinței de utilizare, WordPress este o platformă sofisticată, care are nevoie de mentenanță permanentă pentru a rămâne securizată și a-și păstra funcționalitatea în parametrii optimi, la fel ca oricare alt sistem.

Serviciile de mentenanță oferite de WPFitness acoperă toate aspectele menționate mai sus, precum și multe alte integrări, care pot contribui în mod profitabil la bugetul afacerii. 

Discută cu noi despre noile pachete integrate de mentenanță.  https://wpfitness.eu/contact/