Securitatea site-ului tau WordPress

Securitatea site-ului tău WordPress

Specialiștii noștrii în acest sistem dinamic și open source de (CMS) management al conținutului, cum este WordPress sunt gata să gestioneze și să rezolve multe din amenințările de securitate, deoarece cunosc și programează de multe ori în nucleul acestui software. 

Vă vom împărtășii sfaturi practice despre cum să evităm cele mai comune greșeli și să minimalizăm pierderile în cazul unui eveniment nefericit.

Urmărește-ne și pune în aplicare tot ce îți este ușor! Ne poți contacta pentru tot ce necesită suport tehnic din cadrul programelor de mentenanță wordpress, în care suntem specializați. 

Când ai muncit atât de mult la site-ul tău și ești nerăbdător să-l lansezi, securitatea de obicei cade pe locul doi. Acesta este prima greșeală care trebuie evitată.

  1. Crearea de username pentru proprietar și pentru colegii care vor lucra pe site nu ar trebui să fie sintagme cunoscute precum admin sau user ( X cu numele) încercați porecle sau alte denumiri cunoscute, doar de voi. Apoi este recomandat să ascundeți link-ul de logare pe alt URL, așa nu va fi ușor de găsit de către atacatori.
  2. Parolele să fie greu de ghicit (combinații unice schimbate periodic) și fiecare cont să aibă parolă unică, ca să previi atacul roboților. 

Acestea le poți gestiona foarte ușor prin LastPass sau 1Password, recomandate chiar de WordPress.

  1. Activați autentificarea prin doi pași (2FA). Dacă cineva reușește să pună mâna pe contul de mail, s-ar putea ca acest lucru să-i fie de ajuns ca să culeagă destule informații. Astfel poate să-ți reseteze parolele, blocându-ți chiar accesul în propriul site sau mail.

2FA folosește un al doilea dispozitiv, de regulă autentificarea și pe mobil, pentru a vă proteja contul.

2021 a fost anul cu cele mai multe înregistrări pentru Google 2FA.

  1. Ideal ar fi ca la alegerea găzduirii (hosting) pentru site-ul tău, să se ia în considerare un serviciu care înțelege wordpress-ul. 

Întreabă furnizorul tău de hosting, dacă are setate reguli speciale în WAF(Web Application Firewall) pentru WordPress. Aceste setări pot recunoaște majoritatea  atacurilor țintite asupra sistemelor WordPress și le blochează, aducând astfel un nivel de securitate în plus.

  1. În cazul site-urilor de e-commerce să se ofere certificate de SSL (Secure Sockets Layer). Acest lucru este important pentru securitatea datelor clienților tăi (tranzacții, date bancare, date de cont). Așa poți oferi o dovadă de încredere suplimentară. Siguranța datelor clienților tăi ar trebui să fie prioritatea numărul unu de la început.
  2. Instalați Google Analytics pe site. Acesta este un instrument gratuit oferit de Google și îți poate furniza multe date despre accesarea site-ului tău. Informațiile pot fi  folositoare pentru a aduce îmbunătățiri acolo unde este cazul. Totodată poți vedea modul de accesare al site-ului (direct sau prin canale de referință, alte site-uri sau social media) și link-uri suspecte. Dacă observi ceva în neregulă este recomandat să-i întrebi pe specialiștii care au site-ul tău în mentenanță.
  3. Plugin-urile de securitate sunt absolut necesare și este necesar ca site-ul tău să dețină cel puțin 2, care să deservească acest scop. Actualizările pentru toate tipurile de plugin-uri sunt lansate cu un motiv, pentru a proteja securitatea site-ului tău.  Acestea trebuie rulate și instalate ori de câte ori apar sau dacă interfața la care ai acces îți va semnala acest lucru, pentru a nu deveni vulnerabil.

Înainte de orice actualizare este de preferat să se facă un back-up! Dacă nu te pricepi, poți apela cu încredere la cei care au site-ul tău în mentenanță. 

  1. Dacă site-ul cade vreodată pradă atacurilor și este viciat, o copie a acestuia precum și repunerea ultimei ei variante este cea mai bună modalitate de a obține o versiune nouă a acestuia, care să ruleze într-un timp relativ scurt. De aceea backup-urile sunt esențiale! Realizând salvări regulate (back-up) ale versiunilor recente, poți ajunge să minimalizezi impactul amenințărilor pentru site-ul și afacerea ta. 

Este mai bine să fii proactiv decât reactiv! – motto-ul  WPFitness 

Ca să previi situațiile neplăcute și chiar costisitoare pentru afacerea ta, noi suntem aici, gata să te ajutăm!