Dragostea si tehnologia Love-WPFitness

Dragostea și Tehnologia

În zilele noastre tehnologia a câștigat tot mai mult teren și influențează multe procese ale vieții cotidiene. Rar se mai găsește o arie neatinsă de către ea. Internetul, mai ales, influențează în mod semnificativ modul de relaționare dintre oameni. 

Cu ajutorul internetului, în ziua de azi, iubirea poate fi la un click distanță. În aplicații precum Tinder, GoCupid, poți întâlni multe persoane, poți alege să interacționezi cu ele sau poți avea chiar și dating online. Stilul de viață aglomerat și rutina zilnică îi fac pe mulți să privească aceste căi, ca pe o binecuvântare. Statisticile spun că în ziua de azi 2 din 5 relații sunt atribuite online-ului.

Dezvoltarea rețelelor de socializare a adus o multitudine de emoticoane pentru exprimarea emoțiilor online.

Odată ajunși la etapa de relație, există diferite aplicații care ajută la menținerea acesteia pe termen lung, dar care implică și o doză de project management. 

Pentru aceasta s-au dezvoltat aplicații, precum Raft – care ține evidența întâlnirilor, corelând calendarele partenerilor. 

Love Nudge ajută la trasarea și urmărirea obiectivelor din relație. RelationUp e locul unde poți primi sfaturi de la profesioniștii din domeniu sau te poți descărca, dacă mama sau prietenul cel mai bun s-au săturat să te mai asculte.

Dacă lucrurile nu merg cum trebuie, există Mend – o aplicație în sprijinul celor cu inima frântă. Breakup Boss oferă șansa vindecării pe căi mai neconvenționale, unde poți chiar simula scrierea unor mesaje de despărțire ca o metodă de eliberare.

Pentru generațiile anterioare întâlnirea dragostei cerea mai multe sacrificii. Nu era oare mai bine când alegerile noastre erau limitate ?! 

Află povestea băiatului cu bicicleta…

(bazat pe fapte reale) 

Pk era un băiețel născut în India de Est într-un sătuc uitat de lume, în anii ‘50, care trăia într-o familie defavorizată. Aparținând unui trib marginalizat, cărora le era interzis să intre chiar și în temple, Pk a suferit mult în copilărie. El își alina suferința desenând.

Pentru că talentul lui PK se dezvoltase, tatăl lui a decis să meargă la prevestitorul din regiune să afle care va fi destinul fiului, ca să-l îndrume în direcția bună.

I s-a spus că se va căsători cu o fată nobilă din tărâmuri îndepărtate, că ea este în zodia Taur, cântă la flaut și este proprietara unei păduri. După ce o întâlnește el va trebui să o urmeze. 

Pk a reținut profeția și a luat decizia de a pleca din satul natal ca să fie mai aproape de locurile frecventate de străini. Așa s-a mutat la New Delhi prin anii ‘70, unde dormea pe stradă și desena portrete pentru a-și câștiga existența. 

Charlotte, o fată blondă cu ochii albaștri din Suedia, influențată de poveștile despre râul Ganga, orașul sfânt Varanasi și visele despre un băiat și elefantul lui, a pornit într-o vacanță cu prietenii spre India. Influențați de cultura hippie din acele vremuri, ei au parcurs acest drum cu mașina. 

În Delhi, orașul cu milioane de locuitori, la o plimbare de după-amiază văzând niște portrete expuse pe peretele unui pod, Charlotte și-a amintit cât de mult i-ar fi plăcut mamei ei un portret grafit cu ea. S-a apropiat și l-a rugat pe PK să o deseneze.

PK spune că a simțit cum o lume întreagă se dezvăluie în ochii ei albaștri. Charlotte a fost și ea atrasă și intrigată imediat de întrebările lui PK.  

El a întrebat-o dacă vine dintr-o țară îndepărtată, dacă e din zodia Taur, cântă la vreun instrument și dacă are o pădure. Charlotte zâmbind a răspuns DA la toate întrebările și a realizat că e mai mult decât o coincidență. 

Au petrecut împreună 3 săptămâni în care au și oficializat relația, organizând o mică nuntă în ritul indian, după care Charlotte trebuia să se întoarcă în Suedia.

Au continuat să țină legătura prin scrisori, Charlotte promițând să se reîntoarcă în curând.

A trecut un an și PK nu mai avea răbdare amintindu-și de profeție, și-a dat seama că acum vine rândul lui să contribuie la îndeplinirea acesteia urmărind drumul ei. 

Neavând bani pentru un bilet de avion, PK și-a vândut tot ce avea și a cumpărat o bicicletă uzată, cu care a pornit la drum prin deșertul pakistanez, munții Afganistanului, prin Turcia și Viena, parcurgand mai mult de 6000 de km pe bicicletă până în Goteborg, Suedia. Călătoria lui a durat 4 luni și 3 săptămâni. 

Reîntâlnirea a fost confirmarea profeției, iar acceptul din partea familiei lui Charlotte de a se căsători a fost încununarea poveștii de dragoste. 

Ei formează un cuplu și în ziua de azi, având 2 copii împreună. Familia este implicată în mai multe proiecte pentru ajutorarea și educația copiilor din mediile defavorizate, din India. 

Povestea cu siguranță ar fi arătat altfel, dacă protagoniștii noștri ar fi avut măcar un telefon mobil pentru comunicarea cu voce în anii ‘70.

Astăzi lumea se bucură de comunicare constantă și interconectată pe toate zonele globului. Există mii de soluții inteligente pentru a rezolva o multitudine de probleme. Sigur că ajutorul oferit de aceste soluții moderne contează, dar ar fi bine să nu se facă abuz de aceste noi posibilități oferite de tehnologie și internet, chiar dacă următorul partener poate fi doar la un swipe distanță.  

Cum credeți că s-ar fi terminat povestea dacă protagoniștii ei s-ar fi întâlnit în era internetului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *